Kuntamarkkinat-blogi: Muuntojoustavat tilat – Modulon vastaus kuntien muuttuviin tarpeisiin

Kuntien ja julkishallinnon toimintaympäristö on jatkuvassa muutoksessa. Väestörakenne elää, palvelutarpeet vaihtelevat ja talouden realiteetit haastavat päivittäin. Tässä muutoksen virrassa kotimaisen Modulon innovatiiviset tilaratkaisut mullistavat kuntien toimintaa – joustavasti, kustannustehokkaasti ja vastuullisesti.

Joustavuus ja kustannustehokkuus ratkaisevat

Muuntojoustavuus tarkoittaa sitä, että kunnat voivat hengittää tilojen mukana; laajentaa, supistaa tai muokata niitä tarpeen mukaan. Otetaan esimerkiksi päiväkoti, joka tällä hetkellä tarjoaa tilaa sadalle lapselle, mutta jonka tiedetään viiden vuoden kuluttua palvelevan enää 50 lasta. Tilanne voi olla myös päinvastainen: nyt tiloissa leikkii 50 lasta, mutta muutaman vuoden kuluttua tilaa tarvitaankin sadalle. Perinteinen ratkaisu molemmissa tapauksissa olisi rakentaa kiinteät tilat suurimman tarpeen mukaan – ja maksaa joko ylimääräisestä tai riittämättömästä tilasta vuosia. Modulon ainutlaatuiset ratkaisut taas mukautuvat aina vallitsevaan tarpeeseen. Ne mahdollistavat tilojen joustavan laajentamisen tai supistamisen, mikä säästää samalla sekä kunnan kukkaroa että ympäristöä.

Kustannustehokkuus onkin yksi toimintamme kulmakivistä. Kun kunta maksaa vain tarvitsemastaan tilasta, säästöt kertaantuvat vuosien mittaan. Kyse on eurojen lisäksi myös ajasta ja resursseista. Nopea reagointikyky muuttuviin tilanteisiin – oli kyse sitten väestönkasvusta tai yllättävästä remontista – on kuntaorganisaatioille ensiarvoisen tärkeää.

Jokainen kunta on ainutlaatuinen, ja siksi teemmekin tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa. Kuuntelemme, opimme ja räätälöimme ratkaisut juuri heidän tarpeisiinsa. Tilamme eivät ole vain seiniä ja kattoja, vaan ne on suunniteltu tukemaan yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia – elementtejä, jotka ovat elintärkeitä toimiville kunnallisille palveluille.

Vastuullisuus ja hyvinvointi tilasuunnittelun ytimessä

Nykyajan rakentamisessa ja tilojen suunnittelussa korostuu vastuullisuus ja ekologisuus. Modulolla nämä arvot näkyvät konkreettisesti puurakenteisissa tiloissa, joiden hiilijalanjälki on merkittävästi pienempi kuin perinteisissä rakennuksissa. Toteuttamamme päiväkoti Helsingin Mäntymäessä on tästä loistava esimerkki. Se toimii usean päiväkodin väistötilana remonttien aikana, minimoiden näin rakentamisesta ja siirtelystä koituvat kustannukset ja ympäristövaikutukset. Samalla se tarjoaa lapsille ja henkilökunnalle terveellisen ja viihtyisän ympäristön.

Tilojen suunnittelussa ja rakentamisessa panostamme erityisesti sisäilman laatuun, luonnonvalon määrään ja tilojen viihtyisyyteen. Oli kyseessä sitten päiväkoti, koulu tai hoivakoti, tavoitteenamme on luoda tiloja, joissa on aidosti hyvä olla. Tämä ei ole pelkästään mukavuuskysymys, vaan on suoraan yhteydessä kuntalaisten hyvinvointiin, tyytyväisyyteen ja palvelujen toimivuuteen.

Kuntamarkkinoiden tämän vuoden teema ”Elinvoiman ja hyvinvoinnin tekijät” kiteyttää hyvin sen, mihin me Modulolla uskomme. Tilaratkaisumme eivät vain säästä rahaa, vaan edistävät aidosti kuntien elinvoimaa, mahdollistavat resurssien tehokkaan käytön ja tarjoavat samalla laadukkaat puitteet palveluille.

Tule tapaamaan meitä Kuntamarkkinoilla osastollemme 0J1.

Nähdään Kuntamarkkinoilla!