Kuntamarkkinat-blogi: Miksi moduuli- rakentaminen kannattaa?

Julkisten rakennusten käyttöaste ja kunto ovat aiheita, jotka herättävät Suomessa keskustelua vuodesta toiseen. Kiinteiden rakennusten olisi hyvä palvella tarkoitustaan mahdollisimman pitkään, mutta muuttoaaltojen kaltaiset rakennemuutokset aiheuttavat haasteita kauaskantoiseen sijoitteluun ja mitoitukseen. Kun rakennuksia puolestaan saneerataan, huolta aiheuttavat väistötilojen olosuhteet.

Molempiin haasteisiin tarjoaa ratkaisun kotimainen Modulo. Sen moduuleista koostuvat rakennukset yhdistävät kiinteiden rakennusten parhaat puolet muuntojoustavuuteen ja siirreltävyyteen.

Moduulirakennuksissa on järkeä

Kun rakennus hankitaan taseeseen, rakentaja on siitä vastuussa vain kaksi vuotta. Monissa tapauksissa julkiset rakennukset toteutetaankin nykyisin elinkaarihankkeina niihin kuuluvien huoltosopimusten vuoksi. Etuna järjestelyssä on se, että kun kiinteistö on rakentajan vastuulla, kustannuksissa ei tule yllätyksiä.

Elinkaarihanke ei kuitenkaan lyhennä rakennusaikaa taseeseen hankintaan verrattuna, mutta moduulikoulu sen sijaan nousee lähes kesälomien aikana. Elinkaarihankkeen tavoin siinä ei myöskään piile kiinteistöriskiä. Esimerkiksi epätodennäköisessä vesivahinkotilanteessa vaurioitunut moduuli voidaan vaihtaa nopeasti ja ketterästi. Kiinteiden koulurakennusten saneeraukset voivat kestää jopa 3-5 vuotta, jona aikana muutetaan väistötilasta toiseen pahimmillaan useita kertoja.

Tilanteiden muuttuessa on keskeistä se, muuttuvatko tilat. Modulon tarjoamassa toteutusmallissa korostuu joustavuus, joka mahdollistaa oikeanlaiset tilat oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. Siksi se on järkiratkaisu niin uudeksi kouluksi kuin väistötilaksi.

Kotimaista käsityötä

Modulon ratkaisuilla on pysyvän rakennuksen energiatehokkuus ja elinkaari. Samalla ne tarjoavat kestävän, valoisan ja huolettoman vaihtoehdon pimeille parakkikouluille, väliaikaisille päiväkodeille ja muille väistötiloille – moitteettomalla sisäilman laadulla. Niinpä ne tarjoavat parasta tilaa kasvaa ja työskennellä.

Modulo on pohjalainen perheyritys, jonka juuret ovat syvällä suomalaisessa yrittäjyydessä. Vuosikymmenten kokemus erilaisista liikuteltavista tiloista ja rakennelmista on toiminut luontevana johdantona kehitystyölle, jonka tuloksena yritys tuottaa huippulaadukkaita siirrettäviä ja muunneltavia tilaratkaisuja erityisesti koulu-, päiväkoti- ja hoivakotikäyttöön. 

Modulot rakentaa kotimaisena käsityönä M-Partners Oy ja vuokraa siirtokelpoisiin tiloihin erikoistunut KoskiRent Oy.

Olemme mukana Kuntamarkkinoilla 13.-14.9. Tervetuloa osastolle 0G4
Lue lisää täältä >

Vesa Saarinen, Myyntijohtaja, Modulo