Seinäjoki, päiväkoti

Tutustu videoon, kuvagalleriaan ja artikkeliin toteuttamastamme kohteesta Seinäjoelle.

Video

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

Kuvagalleria

Niemistön päiväkoti Seinäjoella sai uuden kerroksen

Maaseutumiljöössä sijaitseva päiväkoti kaipasi lisätilaa. Modulo tarjosi tilanteeseen ainutlaatuisen ratkaisun, jonka avulla päiväkodin viihtyisä piha-alue ei kutistunut, mutta sisätilat käytännössä tuplaantuivat. Päiväkotiin rakennettiin toinen kerros, joka tarjoaa lapsille runsaasti virikkeellistä, valoisaa ja turvallista tilaa touhuta. 

Kesällä ja syksyllä 2023 päiväkodin entinen päätyhuoneisto muutettiin portaikoksi, josta pääsee kulkemaan yläkertaan. Uusi kerros toteutettiin Modulon muuntojoustavilla ratkaisuilla, jotka tarjoavat tilaan avaruutta, valoa, toiminnallisuutta ja turvaa. 

– Päiväkotirakentamisessa turvallisuus on ykkösasia. Siksi hankkeen suunnitteluvaiheeseen tuli panostaa huolella. Kävimme tarkkaan läpi päiväkodin pohjaratkaisut, läpikäynnit, tekniset ratkaisut ja tilojen toimivuusodotukset hankkeen alkuvaiheessa, kertoo Modulon projektipäällikkö Jirka Laukkanen

Kotimaisten moduulien lyhyet toimitusmatkat jouduttivat hanketta

Suunnittelusta hanke eteni rakennusluvan hakemiseen. Itse muutostöihin päästiin alkukesästä. 

– Hankkeen aikataulu oli melko tiukka, sillä muutostyöt haluttiin toteuttaa kesälomien aikana, kun päiväkoti oli tyhjillään. Hyvä yhteistyö Seinäjoen kaupungin kanssa auttoi pitämään suunnitelmista kiinni, Laukkanen kiittelee. 

Aikataulussa pysymistä auttoi myös se, että Modulon tehdas sijaitsee lähellä Seinäjokea, Teuvalla. Moduulien lyhyet toimitusmatkat paitsi nopeuttivat hanketta, pienensivät myös rakentamisen hiilijalanjälkeä. 

Niemistön päiväkoti saatiin virallisesti käyttöön syksyllä 2023 viranomaiskatselmusten jälkeen. Hankkeen loppuvaiheessa uusittiin myös päiväkodin ulkotilat ja saatiin pihalle lisää viihtyisiä leikkipaikkoja. 

– Tärkeä tavoitteemme on tuoda kokonaisvaltaista ytyä oppimisympäristöihin. Valoisuus, laatu, muunneltavuus ja monipuolisuus ovat tässä avaintekijöitä, Laukkanen summaa.