Modulon koulu tarjoaa viihtyisän, nykyaikaisen oppimisympäristön

Tulevaisuus perustetaan KOULUILLA,
jotka vaikuttavat vähiten – ja näin ollen eniten.

Koulurakennukselta ja oppimisympäristöltä odotetaan tänä päivänä esteettisyyttä ja esteettömyyttä, muunneltavuutta ja monitoimisuutta, hyvää valaistusta ja erinomaista sisäilmaa.

Koulun kaikkien tilojen tulee edistää oppimista ja hyvinvointia sekä antaa parasta mahdollista tukea kasvulle ja kehittymiselle.

Modulon koulurakennukset vastaavat kaikkiin näihin vaatimuksiin. Niissä kiinteiden, pysyvien rakennusten parhaat puolet yhdistyvät muunneltavuuteen ja siirrettävyyteen. Koulun rakentaminen voi olla myös joustavaa – laadusta tinkimättä.

Vaihtoehto koulun remontille

Vaihtoehto koulun remontille

Koulun remontoinnin aikana paljastuu usein ikäviä yllätyksiä, joita on mahdotonta ennakoida. Projekteja piinaavat pitkittyvä kesto, budjettien paisuminen, epävarma lopputulos sekä mahdolliset korjauskierrokset. 

Modulon koulurakennus on riskittömämpi vaihtoehto remontoinnille. Moduulirakenteen ansiosta sen pystyttäminen sujuu erittäin nopeasti – parhaimmillaan viikossa. Mikä parasta, sekä lopputulokseen että kustannusennusteeseen voi luottaa.

Vaihtoehto perinteiselle rakentamiselle

Kun uuden koulun rakentamiselle on kiireellinen tarve esimerkiksi sisäilmaongelman vuoksi, perinteinen tapa rakentaa paikalleen on raskas ratkaisu. Kilpailutuksineen rakennusprojekti voi viedä parikin vuotta, eivätkä tarvittavat muutokset välttämättä enää onnistu.

Vaihtoehto rakentamiselle
Muuntojoustava koulu

Modulon koulurakennus on helppo, nopea, kustannustehokas ja joustava vaihtoehto uuden koulun paikalleen rakentamiselle. Riittää, kun ilmoitat meille henkilömäärän, jolle rakennusta tarvitaan, ja tarjoamme sinulle selkeän ratkaisun. Koko projekti valmistuu jopa alle puolessa vuodessa.

Modulo tarjoaa opetukseen optimaaliset ja turvalliset tilat, joilla on pysyvän rakennuksen elinkaari, viihtyisyys ja energiatehokkuus. Samalla ne ovat muuntojoustavia koko elinkaarensa ajan. Koulun moduuleita voidaan lisätä, poistaa tai vaihtaa täysin tarpeen mukaan.

Koulun väistötilat - vaihtoehto on Modulo

Ei väistötilaapysyvä koulu joustavasti

Sekä uutta koulua rakennettaessa että vanhaa remontoitaessa tarvitaan yleensä väistötilat, joiden lyhytaikainen vuokraus käy suhteessa kalliiksi.

Väistötilat voivat lisäksi soveltua huonosti opetustarkoituksiin. Ongelmat vaihtelevat meluhaitoista ahtauden tunteeseen, vetoisuuteen ja hämäryyteen. Tämä voi näkyä sekä henkilökunnan että oppilaiden sairauspoissaoloina, pitkäaikaisvaikutuksista puhumattakaan.

Modulo poistaa väistötilojen tarpeen kokonaan. Nopean tarjous- ja pystytysvaiheen ansiosta uuteen kouluun voidaan muuttaa suoraan vanhoista tiloista. Näin saavutetaan kustannustehokas ratkaisu, joka on myös tilojen käyttäjille mieluisa.

REFERENSSIT

Oulun kaupunki

REFERENSSIT

Limingan kunta

REFERENSSIT

Lahti

REFERENSSIT

Oulun kaupunki

REFERENSSIT

Limingan kunta

REFERENSSIT

Oulun kaupunki 2022

”Tilat ovat ylittäneet odotuksemme muunnetavuudeltaan ja valoisuudeltaan. Yhteistyö Modulon kanssa sujui hyvin, ja toiveemme otettiin hyvin huomioon.”

-Esko Esimerkki
Koulutoimenjohtaja, Oulu

REFERENSSIT

Limingan kaupunki 2022

”Tilat ovat ylittäneet odotuksemme muunnetavuudeltaan ja valoisuudeltaan. Yhteistyö Modulon kanssa sujui hyvin, ja toiveemme otettiin hyvin huomioon.”

-Esko Esimerkki
Koulutoimenjohtaja, Liminka

Elinkaari-hankkeen hyödyt ilman pitkää sitoutumista

Uusien koulujen rakentaminen toteutetaan yhä useammin elinkaarihankkeena. Kun sama taho rakentaa opetustilat ja vastaa niiden huollosta, pysyy rakentamisen laatu parempana ja ratkaisu on näin tilaajalleen turvallisempi.

Elinkaarihanke tarkoittaa kuitenkin sitoutumista samaan koulurakennukseen ja samoihin tiloihin jopa vuosikymmeniksi. Tämän päivän nopeasti muuttuvassa maailmassa voi olla vaikeaa ennustaa tilojen tarvetta viiden vuoden päähän, saati kahdenkymmenen. Elinkaarihanke voikin olla myös suuri riski.

Koulun rakentaminen
Moduulikoulu

Modulo tarjoaa koulun hankintaan elinkaarihankkeen turvallisuutta ilman pitkää sitoutumista. Meillä vuokrasopimukset voidaan laatia 5–50 vuodeksi. Tilatessasi sinun ei tarvitse tietää, montako oppilasta koulussa on viiden vuoden päästä tai onko koululle ylipäätään tarvetta kymmenen vuoden kuluttua. Moduulirakenteen ansiosta tiloja voidaan tarpeen mukaan laajentaa, pienentää, muuntaa muuhun tarkoitukseen tai siirtää kokonaan muualle.

Koska vuokrasopimus kattaa rakennuksen huollon, etävalvonnan ja vakuutuksen, ratkaisu on täysin turvallinen ja mahdollistaa keskittymisen seinien sijaan siihen, mikä on oikeasti tärkeää.

Kuvagalleria