Viihtyisä ja terveellinen päiväkoti on luotettava varhaiskasvatusympäristö

Tulevaisuus perustetaan PÄIVÄKODEILLA,
jotka vaikuttavat vähiten – ja näin ollen eniten.

Päiväkodeilta ja varhaiskasvatusympäristöltä odotetaan tänä päivänä erinomaista turvallisuutta, esteettömyyttä ja monimuotoisuutta sekä hyvää valaistusta ja sisäilmaa.

Päiväkodin tilojen tulee olla muuntojoustavia paitsi lasten erityistarpeita myös vaihtuvia ryhmäkokoja varten. Ennen kaikkea niiden tulee tukea ja edistää niin kasvua, hyvinvointia kuin oppimista.

Modulon päiväkotirakennukset vastaavat kaikkiin näihin vaatimuksiin. Ne on suunniteltu pysyvän rakennuksen ehdoilla, mutta muuntautuvat erilaisten toimintojen ja ryhmäkokojen ehdoilla. Siirrettävyytensä ansiosta ne voivat sijaita elinkaarensa aikana monessa eri paikassa. Niihin voi myös helposti esimerkiksi lisätä kerroksen – tai poistaa, millainen tarve onkaan.

Päiväkodin remontti - vaihtoehto

Vaihtoehto päiväkodin remontille

Päiväkodin remontointi sujuu harvoin ilman ikäviä yllätyksiä. Pinnan alta paljastuvat ongelmat pitkittävät remonttiaikoja, venyttävät budjettia ja tekevät lopputuloksesta epävarman.

Modulon päiväkotirakennuksen pystytys onnistuu erittäin nopeasti – parhaimmillaan viikossa. Terveellisissä ja sisäilmaltaan ensiluokkaisissa tiloissa niin lapset kuin aikuiset voivat viettää aikaa turvallisesti. Tuotteistetun konseptin ansiosta kustannukset ovat aina ennustettavissa.

Vaihtoehto perinteiselle rakentamiselle

Kun vanhan päiväkodin tilalle tarvitaan uusi esimerkiksi sisäilmaongelman vuoksi, aikaa odottaa ei ole. Tällöin perinteinen tapa rakentaa paikalleen on ratkaisuna raskas. Kilpailutuksineen rakennusprojekti voi viedä lähes kaksi vuotta, eikä muutosten toteuttaminen välttämättä onnistu.

Modulon päiväkotirakennus on helppo, kustannustehokas ja joustava vaihtoehto perinteiselle tavalle rakentaa uusi päiväkoti. Riittää, kun ilmoitat meille henkilömäärän, jolle rakennusta tarvitaan, ja tarjoamme sinulle selkeän ratkaisun. Koko projekti sujuu parhaimmillaan alle puolessa vuodessa.

Modulo tarjoaa päiväkotitoimintaan soveltuvat tilat, joilla on pysyvän rakennuksen elinkaari, viihtyisyys ja energiatehokkuus. Samalla ne ovat muuntojoustavia koko elinkaarensa ajan. Päiväkodin moduuleita voidaan lisätä, poistaa tai vaihtaa täysin tarpeen mukaan.

Uusi päiväkoti nopeasti
Päiväkodin väistötilat ovat tarpeeton välivaihe

Unohda päiväkodin perustaminen väistötilaan

Niin uuden päiväkodin rakentaminen kuin vanhan remontoiminen vaatii yleensä väliaikaisen siirtymisen väistötiloihin, joiden lyhytaikainen vuokraus käy suhteessa kalliiksi.

Väistötiloilla voi lisäksi olla vaikeaa tarjota oppimista tukevaa ja edistävää ympäristöä. Ongelmat vaihtelevat meluhaitoista vetoisuuteen ja hämäryyteen.

Modulon päiväkotirakennus tekee välivaiheen tarpeettomaksi. Nopeat tarjous- ja pystytysvaiheet mahdollistavat muuton uuteen päiväkotiin suoraan vanhoista tiloista. Näin kokonaisratkaisu on kustannustehokkaampi ja myös hiilijalanjäljeltään pienempi.

REFERENSSIT

Oulun kaupunki

REFERENSSIT

Limingan kunta

REFERENSSIT

Lahti

REFERENSSIT

Helsingin kaupunki

”Modulo pysyi erittäin hyvin aikataulussa. Työmaa oli joutuisa ja työnjohto asiallista sekä osaavaa. He olivat joustavia ja pitivät aina sanansa”

-Juha Laine
Projektipäällikkö, Helsingin kaupunki

REFERENSSIT

Limingan kaupunki

Elinkaari-hankkeen hyödyt ilman pitkää sitoutumista

Uusia päiväkoteja rakennetaan yhä useammin elinkaariperiaatteella. Rakentamisen laatu pysyy parempana, kun tilojen rakentamisen ja ylläpidon hoitaa sama taho. Näin ratkaisu on tilaajalleen turvallisempi.

Elinkaarihanke tarkoittaa kuitenkin sitoutumista samoihin tiloihin jopa vuosikymmeniksi. Tämän päivän nopeasti muuttuvassa maailmassa voi olla vaikeaa ennustaa päiväkotitilojen tarvetta viiden vuoden päähän, saati kahdenkymmenen. Elinkaarihanke voi siis olla myös suuri riski.

Modulo tarjoaa elinkaarihankkeen turvallisuutta ilman pitkää sitoutumista. Meillä vuokrasopimukset voidaan laatia 5–50 vuodeksi. Tilatessasi sinun ei tarvitse tietää, montako lasta päiväkodissa on viiden vuoden päästä tai onko sille kymmenen vuoden kuluttua edes tarvetta. Moduulirakenteen ansiosta tiloja voidaan tarpeen mukaan laajentaa, pienentää, muuntaa tai siirtää muualle koko niiden elinkaaren ajan.

Koska vuokraan sisältyvät rakennuksen huolto, etävalvonta ja vakuutus, ratkaisu on täysin turvallinen ja mahdollistaa keskittymisen seinien sijaan siihen, mikä on oikeasti tärkeää.

Kuvagalleria