Modulon koulu nousee alle vuodessa

Uuden moduulikoulun suunnitteluun ja rakentamiseen menee yleensä vuosi. Itse pystytys onnistuu kahdessa viikossa – parhaimmillaan jopa parissa päivässä. Kysyimme Modulon myyntijohtaja Vesa Saariselta, miten Modulon koulut syntyvät lyhyessäkin ajassa!

Koulun hankintaan on hyvä varata aikaa noin vuosi. Modulon koulujen tilauksessa eniten aikaa vievät tarjous- ja suunnitteluvaiheet. Saarisen mukaan tarjouspyynnöt, rakennusluvan odottaminen ja muut byrokraattiset asiat vievät helposti koko prosessista useita kuukausia.

– Sanoisin, että puoli vuotta kuluu kaikkeen muuhun kuin itse pystyttämiseen.

Toimitus nopeutuu, kun panostat koulun suunnitteluvaiheeseen. Näillä Modulon vinkeillä koulun pystytys sujuu mahdollisimman jouhevasti.

1. Tee tarjouspyynnöstä riittävän väljä

Jos aikataulu on tiukka, kannattaa tarjouspyyntövaiheessa jättää mahdollisimman paljon yksityiskohtia auki.

– Jos tarjouspyynnössä määritellään tiukkoja raameja toteutukselle, voi suunnittelu ja moduulien valmistus pitkittyä, Saarinen toteaa.

Määrittele siis vain tärkeimmät asiat tarjouspyyntöön ja jätä muut asiantuntijan valittaviksi – Modulo suosittelee ratkaisuja, jotka sopivat tarpeeseen, budjettiin ja aikatauluun.

2. Valitse suosittuja suunnitteluratkaisuja

Yleisimpien suunnitteluratkaisujen suosiminen säästää aikaa.

– Mitä enemmän moduuleja räätälöidään, sitä enemmän niiden toteutukseen kuluu aikaa. Kun taas valitsee jo hyviksi todettuja ratkaisuja esimerkiksi layoutien osalta, sujuu koko projekti jouhevammin, Saarinen kertoo.

Hän muistuttaa myös, että Modulon standardoidut perusratkaisut ovat aina konfiguroitavissa, joten valmiillakin malleilla saa juuri omiin tarpeisiin sopivia rakennuksia.

3. Lukitse pohjaratkaisu ajoissa

Erityisesti Saarinen suosittelee, että pohjaratkaisu lyödään mahdollisimman varhain lukkoon. Tavoite on, että pohjaratkaisua ei tarvitse myöhemmin muuttaa.

– Jos pohjaan joudutaan tekemään muutoksia, se vaikuttaa usein myös moniin muihin suunnitelmiin, mistä seuraa lisätyötä ja -kuluja. Esimerkiksi vain yhden seinän siirtäminen voi vaikuttaa merkittävästi sähkö- ja ilmanvaihtosuunnitelmiin.

4. Selvitä, voitko vuokrata olemassa olevan moduulikoulun

Kaikkein nopein tapa saada Modulon koulu on vuokrata valmis koulurakennus, joka on vapautumassa käytöstä. Kannattaa siis kysyä, mitä tiloja on vapaana tai vapautumassa.

Olemassa olevien rakennusten kierrättäminen uuteen käyttöön säästää aikaa ja rahaa. Valmiiden rakennusten hyödyntäminen on myös ilmaston kannalta fiksu valinta!

Kokemus takaa notkeat ja vikkelät toimitukset – kouluja jopa parissa päivässä

Kun suunnittelu ja moduulien valmistus on takana päin, koulu nousee paikalleen hyvin nopeasti. Esimerkiksi Oulun Patamäen koulun moduulit asennettiin vain vajaassa kahdessa päivässä. Reilun 600 neliön kouluun mahtuu noin 150 oppilasta.

Kokemuksen tuomat ja hyviksi todetut ratkaisut takaavat nopean valmistuksen ja asennuksen.

Modulolla on takanaan yli 20 vuotta kokemusta, joten mallit ja toimintatavat ovat hioutuneet pitkän kehitystyön kautta. Kouluissa käytetään esimerkiksi suurta moduulikokoa, mikä nopeuttaa niiden pystyttämistä.

Lisäksi moduulit valmistetaan tehtaassa mahdollisimman valmiiksi. Suurin osa tekniikasta, kuten lämmitys- ja ilmanvaihtoratkaisut, kiintokalusteet ja vesipisteet asennetaan jo tehtaalla. Työmaalla tarvitsee vain yhdistää moduulit toisiinsa.

– Meidän etumme on, että olemme notkea, kotimainen yritys. Asiakkaamme ovat kiitelleet joustavuuttamme esimerkiksi seinien värityksessä: sisustuksellisilla asioilla pystymme muokkaamaan moduulit asiakkaan näköisiksi, Saarinen kiteyttää.

Tutustu Modulon kouluratkaisuihin

Modulon kouluratkaisut ovat esteettömiä, esteettisiä, muunneltavia ja monitoimisia. Niissä yhdistyvät pysyvien, kiinteiden rakennusten parhaat puolet sekä siirreltävyys ja joustavuus silloin, kun koulutilojen tarve on muuttuva. Ne ovat myös riskittömämpi vaihtoehto vanhojen koulujen remontoimiselle.

Moduulipohjaisilla kouluilla rakennat parhaat edellytykset koululaisten oppimiselle ja hyvinvoinnille. Tutustu kouluratkaisuihimme!