Helsinki, päiväkoti

Tutustu 360°-virtuaalikierrokseen, videoon, kuvagalleriaan ja artikkeliin toteuttamastamme kohteesta Helsinkiin.

360°-virtuaalikierros kohteessa

Video

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

Kuvagalleria

Mäntymäen päiväkoti lunastaa tiukat rakennusvaatimukset 

Etu-Töölön rakennettuun kulttuuriympäristöön vapautui haastava tila päiväkodille. Helsingin kaupunki tilasi väistötilan, joka ei kiinnittäisi liikaa huomiota pois muilta merkkirakennuksilta. Rakennuksen tuli silti sujahtaa hyvin osaksi merkittävää miljöötä. 

Modulo toteutti Helsingin kaupungille uuden päiväkotirakennuksen vanhan jäteveden pumppaamon tilalle. Teollisuuskäytössä ollutta maaperää tutkittiin ja poistettiin sekä vanhoja perustuksia purettiin tontin täydeltä. Alue sai teräspaalut ja -arinan, jonka päälle väistötilan moduulit nostettiin. Tontin haasteet aiheuttivat reunaehtoja Modulon suunnittelemalle Mäntymäen päiväkodille, joka rakennettiin paikalle helmi-toukokuun välillä 2023. Lisäksi väistötilaa varten asetettiin tiukat vaatimukset teknisiin ominaisuuksiin, kaupunkikuvaan, arkkitehtuuriin ja käyttäjätoimialaan, eli päiväkotitoimintaan, liittyen.  

Rakennustekniset haasteet ratkesivat joustavasti ja aikataulussa 

Suunnitteluvaihe sujui hyvin, vaikka rakennusvalvontavirastolta tulikin jatkovaatimuksia. Modulon omat arkkitehdit ratkaisivat kaikki toiminnalliset ja arkkitehtuurilliset vaatimukset.  

Projektissa mukana olleet Helsingin kaupungin projektijohtaja Mari Koskinen ja projektipäällikkö Juha Laine vaikuttuivat Modulon joustavuudesta ja aikataulun hallinnasta.  

”Modulo pysyi erittäin hyvin aikataulussa. Työmaa oli joutuisa ja työnjohto asiallista sekä osaavaa. He olivat joustavia ja pitivät aina sanansa”, toteaa Laine. 

Rakennussuunnitelma huomioi loppukäyttäjät 

Myös käyttäjäkuntaa kuunneltiin. Modulon rakennustapaan kuuluu muun muassa suuret ikkunat, josta pienet lapset näkevät helposti ulos. Myös värien käyttö sisätiloissa ihastutti. 

”Tosi moni toimittaa aina valkoisena, eikä värejä pyydettykään kilpailutuksessa. Oli positiivinen yllätys, että Modulo käytti toteutuksessa värejä. Lopputulos oli oikein onnistunut”, lisää Koskinen. 

Sisätilat ja pinnat ovat saaneet kiitosta. Tilaajat ovat yhteistuumin tyytyväisiä, kiittävät Moduloa sekä lämpimästi suosittelevat heitä muillekin.