Sisustus­suunnittelija viimeistelee Modulon tilat viihtyisiksi

Värimaailmalla ja sisustuksella on tärkeä rooli Modulon tilojen viihtyvyydessä – tiloista pyritään aina tekemään paitsi käytännölliset, myös kauniit.

Modulon rakennukset perustuvat toiminnallisuudelle, turvallisuudelle ja muunneltavuudelle, mutta viihtyisyyttäkään ei ole unohdettu. Yhteistyö arkkitehtien ja sisustussuunnittelijoiden kanssa takaa, että tilat palvelevat käyttäjiään myös väri- ja kalustevalintojen suhteen.

Modulon kehitysinsinööri Miia Vähätalo suunnittelee yhdessä sisussuunnittelijoiden ja arkkitehtien kanssa asiakkaan tarpeisiin parhaiten sopivat ratkaisut. Kun suunnitelmaa on arvioimassa useampi silmäpari, varmistetaan tilojen toimivuus ja asiakkaiden toiveiden toteutuminen.

”Arkkitehti lukee tarjouspyynnöt, tekee pohjapiirrokset ja suunnittelee mahdollisesti tilaan tulevien kiinteiden kalusteiden paikkoja. Tämän jälkeen sisustussuunnittelija tutustuu kohteeseen ja sommittelee tilaan lopulliset kiinteät kalusteet sekä muun sisustuksen ja varustelun,” Vähätalo kertoo prosessin etenemisestä.

Sisustussuunnittelija löytää erilaisiin tiloihin sopivat ratkaisut

Vähätalon mukaan värit ovat Modulon tiloissa erityisen tärkeitä – kokovalkoisten kiintokalusteiden sijaan osa tasoista ja taustalevyistä voi olla värillisiä. Seinien akustiikkapintoja taas elävöitetään kuvilla, jotka sisustussuunnittelija sommittelee tiloihin. Erityisesti kouluissa ja päiväkodeissa värejä on ammennettu lasten maailmasta, aikuisten tiloihin on valikoitu hieman hillitympiä sävyjä.

”Keräämme käyttäjiltä jatkuvasti palautetta, ja päivityksien ollessa ajankohtaisia sisävärejä muutetaan palautteet huomioiden. Nyt olemme tuoneet mukaan esimerkiksi enemmän hempeitä pastellisävyjä. Lisäksi luonnollisia, murrettuja sävyjä käytetään paljon. Akustiikkapinnat taas tuovat tilaan persoonallista ilmettä sekä pehmeyttä äänimaailmaan.”

Modulon tiloissa on isot ikkunat, joiden ansiosta sisään pääsee paljon luonnonvaloa. Väreillä saa korostettua valon käyttöä, ja pääsävynä käytetään valkoisen sijaan vaalean harmaata tai beigeä sävyä, joka tuo tilaan lämpöä. Kolmen metrin huonekorkeus tekee tiloista avarat.

”Asiakkailta on tullut tiloista hyvää palautetta niin visuaalisuudesta kuin käytännön toimivuudestakin. Sisustussuunnittelija osaa sommitella tilaan tulevat kalusteet järkevästi niin, että isollakin käyttäjämäärällä tilaa jää hyvin myös liikkumiseen. Monikäyttöisyys on myös huomioitu hyvin, ja siirtoseinien avulla tiloja voidaan avata ja sulkea aina tarpeen vaatiessa,” Vähätalo kertoo.

Sisustussuunnittelija ottaa huomioon myös kohderyhmän: esimerkiksi päiväkodeissa käsienpesualtaat ja askartelutasot voivat olla matalammat kuin aikuisille suunnatuissa tiloissa. Erityisesti pidempiaikaiseen käyttöön tulevissa kohteissa voi erilaisia toiveita olla paljonkin.

Vastuullisuus ja kestävät materiaalivalinnat tärkeässä roolissa

Modulo panostaa kestävään kehitykseen – niin sisävärit kuin akustiikkapinnat ovat saaneet inspiraationsa tästä periaatteesta. Myös pintamateriaalivalintojen pääprioriteettina on pitkä käyttöikä ja hyvä kulutusaste. Lisäksi kalusteet ovat täysin kotimaista tuotantoa.

Kalusteiden materiaaleihin on kiinnitetty Modulolla erityistä huomiota. Sisäilman hyvästä laadusta ei haluta tinkiä, ja kaikki Modulon käyttämät materiaalit ovat CE-merkittyjä täyttäen näin EU:n turvallisuus-, terveys- ja ympäristövaatimukset. Lisäksi materiaalit ovat M1-luokiteltuja, eli ne ovat tutkitusti vähäpäästöisiä.  

”Ammattitaitoisten sisustussuunnittelijoiden kanssa on mukava tehdä yhteistyötä ja pohtia, millaisia ratkaisuja tiloihin keksitään. Sisustussuunnittelijalla on hyvin silmää siihen, että tilasta tulee käytännöllinen ja siihen saadaan kaikki asiakkaan toivomat tarpeet.”

Värit, viihtyisyys ja toimivuus ovat Modulolla tärkeitä riippumatta siitä, tuleeko tila lyhyt- vai pitkäaikaiseen käyttöön.

”Meille on tärkeää satsata viihtyvyyteen käyttöiästä riippumatta. Tilojen tulee aina täyttää meidän itsellemme asettamat tavoitteet, joita ovat käytännöllisyys, toimivuus, viihtyisyys ja valoisuus,” Vähätalo toteaa.

Tiesitkö, että viihtyvyyden lisäksi panostamme tiloissamme ensiluokkaiseen sisäilmaan? Lue aiheesta lisää artikkelistamme.